Főoldal Esküvő Galéria Aktualitások
Budai Annamária sminkes személyes oldala / minden jog fenntartva

Mikor kérjek időpontot esküvői sminkre?

Ha már meg van a pontos dátum, és referencia képek alapján eldöntötted, hogy én készítsem a sminked akkor akár azonnal hívhatsz. Tapasztalataim szerint, azt ajánlom a nagy nap előtt 9-12 hónappal érdemes bejelentkezni, a tavaszi/nyári időpontok nagyon hamar még az előző szezonban elkelnek.


Kell e kozmetikushoz mennem a sminkelés előtt?

Nem kell, de javaslom, hogy egy tisztítást és egy hidratációs kezelést végeztess el, mert szép bőrön a smink is szebben mutat.

A kezeléseket a nagy nap előtt kb. 3 héttel célszerű végeztetni.


Belefér e a nagy napon a rokonok/barátnők sminkje is az időbe?

Természetesen, de ezt előre kell egyeztetnünk, tehát javaslom, hogy mielőtt engem felhívsz, végezz egy gyors közvélemény kutatást a vendégek körében, hogy hány fővel számolhatunk a nagy napon.

Ha az időpontod fixálásánál nem tudsz létszámot mondani, sajnos nem tudom garantálni, hogy megmaradnak a helyek.

Kell e, és mikor próbasminket készíteni?

Azt gondolom, hogy kell! Ez egy kicsit kötelező dolog, adott esetben akár 3 órát is el szoktunk tölteni a próbasminkeléskor. Célszerű akkor bejelentkezned, ha már az apró részletekkel is tisztában vagy (ruha színe-stílusa, hajad, kiegészítők jellege, csokor színe, menyecskeruha színe-stílusa, esküvői hangulat színek/téma). Az időpont reálisan a nagy nap előtt kb 1,5-2 hónap, vedd figyelembe kérlek, hogy szezonon belül kizárólag hétköznapra tudom ütemezni a próbasminkeléseket.


Mit vigyek magammal a menyasszonyi konzultációra?

Kérlek, hogy gyere smink nélkül. A ruhákhoz szoktak adni anyagmintát, ezt van, hogy sokan magukkal hozzák, egy különleges szín esetében hasznunkra lehet. Esetleg fotót a ruhákról. Érdemes egy napra ütemezni a próbahajat és a sminket, így már kapsz egy összképet magadról a nagy napon.

Ha van olyan smink, ami tetszett és elmentetted a képet az internetről akkor hozd el magaddal, kiindulásnak nagyon jó lehet, figyelj azonban, hogy olyan sminkes képet válassz, ahol a modell kinézete hasonlít a te megjelenésedhez. (tehát ha a hajad barna, a bőröd kreolos, és sötét színű a szemed, akkor NE válassz skandináv jellegű lányt, szőke hajjal/kék szemmel)

Ugyanakkor hasznos lehet, ha erre az alkalomra NEM hozod magaddal a vőlegényed.

A sminkem a fodrász előtt vagy után készül el?

Gyakorlatban már bevett szokás a fodrászoknál, hogy az esküvő napján már nem mossák meg a hajad, megkérnek azonban, hogy Te előző este mosd meg otthon, így könnyebben dolgoznak vele kontykészítés esetén. Ha ez így van, akkor készülhet a sminked a frizura előtt is, de kérni szoktam, hogy a hajlakk fújásakor takard el az arcod!

Jobb, ha a smink a frizura elkészítése után kerül felvitelre. A bőrödre került sok lakkot és fényt, letudom törölni egy kendővel, sőt sokszor a vállakról is . Így tiszta bőrre készíthetjük el a sminked, és a mattulástól is megóvjuk, melyet a ráhulló hajlakk okozhat.

Nyugtasd meg a fodrászod, hiszen ő is okkal félti a frizurádat, hogy nálam egy magasított speciális székben fogsz ülni, ahol semmi sem érheti az elkészült kontyodat, nem csatoljuk el a hajad, csak megemelem a homlok alapozásánál.